[2s.mk-friends] Проверка на правопис на македонски со Hunspell

Димитриј Мијоски dmjpp at hotmail.com
Mon Apr 4 17:03:00 UTC 2016


Маркдаун е многу незгоден за пишување. Ама ете го ставив за да излегува нешто на насловната страница од Гитхаб. Инаку скриптата работи на било кој ОС, потребна е само алатката Pandoc.

 

Како и да е работниот процес понатаму може ќе се смени. Ќе треба можеби и посебно упатство за работниот процес и користените алатки. Ама тоа подоцна, прво да тргни работава, да се приклучат луѓе.

 

From: Ossm-members [mailto:ossm-members-bounces at lists.softver.org.mk] On Behalf Of Azder
Sent: Monday, April 4, 2016 4:28 PM
To: 2с.мк <ossm-members at lists.softver.org.mk>
Subject: Re: [2s.mk-friends] Проверка на правопис на македонски со Hunspell

 

 

Кхм...

 

docx_to_markdown.bat   Преведено упатството од docx во markdown   18 hours ago

upatstvo.docx          Дополнување во упатството                15 hours ago

 

Малку гњавачки ќе биде ова .bat да се извршува постојано (посебно на linux / osx), 

а и github и така не поддржува прикажување .docx на сајтот.

 

Не е подобро и полесно само README.md (или upatstvo.md <http://upatstvo.md> ) да се менува, 

а од него да се генерира .html, .docx итн?

 

 

-- 

Се читаме (Se chitame).

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20160404/f2ac8261/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list