[2s.mk-friends] Проверка на правопис на македонски со Hunspell

Goran Peoski goranpeo at gmail.com
Mon Apr 4 20:29:52 UTC 2016


Маркдаун е незгоден за пишување? О.о

Мене пак .docx ми е :D

Посебно кога самиот си создава најразлични стилови за секој збор, баш
незгодно за кога документ треба да ги има точно прецизирано пошто е
документација.

Ај вака, ако ми објасниш како работат алатките, ќе се погрижам барем за
markdown делот, лесно ми оди пишувањето во него. И ми треба запознавање со
целата материја за проверка на правопис.
El lunes, 4 de abril de 2016, Димитриј Мијоски <dmjpp at hotmail.com> escribió:

> Маркдаун е многу незгоден за пишување. Ама ете го ставив за да излегува
> нешто на насловната страница од Гитхаб. Инаку скриптата работи на било кој
> ОС, потребна е само алатката Pandoc.
>
>
>
> Како и да е работниот процес понатаму може ќе се смени. Ќе треба можеби и
> посебно упатство за работниот процес и користените алатки. Ама тоа подоцна,
> прво да тргни работава, да се приклучат луѓе.
>
>
>
> *From:* Ossm-members [mailto:ossm-members-bounces at lists.softver.org.mk
> <javascript:_e(%7B%7D,'cvml','ossm-members-bounces at lists.softver.org.mk');>]
> *On Behalf Of *Azder
> *Sent:* Monday, April 4, 2016 4:28 PM
> *To:* 2с.мк <ossm-members at lists.softver.org.mk
> <javascript:_e(%7B%7D,'cvml','ossm-members at lists.softver.org.mk');>>
> *Subject:* Re: [2s.mk-friends] Проверка на правопис на македонски со
> Hunspell
>
>
>
>
>
> Кхм...
>
>
>
> docx_to_markdown.bat   Преведено упатството од docx во markdown   18
> hours ago
>
> upatstvo.docx          Дополнување во упатството
>        15 hours ago
>
>
>
> Малку гњавачки ќе биде ова .bat да се извршува постојано (посебно на linux
> / osx),
>
> а и github и така не поддржува прикажување .docx на сајтот.
>
>
>
> Не е подобро и полесно само README.md (или upatstvo.md) да се менува,
>
> а од него да се генерира .html, .docx итн?
>
>
>
>
>
> --
>
> Се читаме (Se chitame).
>


-- 
Се читаме (Se chitame).
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20160404/30eb99b8/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list