[2s.mk-friends] Користење на хаклаб за изработка на игра - Unity

Nikola Kovachevski kovach0 at gmail.com
Thu Feb 4 01:20:50 UTC 2016


Ако се зачленат и плаќаат чланарина, и ако разбираат дека не можат како
дома да се понашаат, туку дека се во хаклаб и треба да се спремни да
споделуваат знаење и да соработуваат со другите што доаѓаат во хаклаб, не
глеам зошто и како би забранил хаклабот вакво нешто...


2016-02-04 1:53 GMT+01:00 Aleks <aleks at slobodensoftver.org.mk>:

> On 03.02.2016 18:34, Goce Mitevski wrote:
>
>> Планираат да донираат пари за користењето на простор.
>>
>> Кој е за? Кој е против?
>>
>
> Несакам да звучам „злобниот“, но според муабетот што го слушнав преска,
> дечките се спремни да донираат ~20€ по човек. Ако се тројца, тоа значи дека
> месечно ќе се добива по 60€.
>
> Зима сме, тоа значи дека секој работен ден од 10 до 17 часот ќе има
> грејалка упалено во едната соба, со што ќе има додатен трошок со што мислам
> дека хаклабот уште повеќе ќе оди во минус (финансиски). Дали доколку ова е
> така (ако не е, нека ме поправи некој) сме спремни да го финансираме од
> хаклаб овој „настан“ ?
>
> --
> Aleksandar (Aleks) Lazarov
> - Dipl.-Ing in the field of Electronics, Radio Engineering and Signal
> Processing
> - Member of the Free Software Macedonia Organization
> - Ham Radio operator (Z32AL)
> - GNU/Linux user.
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20160204/bb54dca5/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list