[2s.mk-friends] Користење на хаклаб за изработка на игра - Unity

Azder azhder at gmail.com
Thu Feb 4 06:40:47 UTC 2016


за споделување знаење не е потребно да прават open source, нели?

додека се таму нема да бидат целосно изолирани.
можите да ги прашате дали ќе бидат заинтересирани за презентација,
да одделат малку време ако некој друг е заинтересиран и сл.


2016-02-04 2:20 GMT+01:00 Nikola Kovachevski <kovach0 at gmail.com>:

> Ако се зачленат и плаќаат чланарина, и ако разбираат дека не можат како
> дома да се понашаат, туку дека се во хаклаб и треба да се спремни да
> споделуваат знаење и да соработуваат со другите што доаѓаат во хаклаб, не
> глеам зошто и како би забранил хаклабот вакво нешто...
>
>
>
> 2016-02-04 1:53 GMT+01:00 Aleks <aleks at slobodensoftver.org.mk>:
>
>> On 03.02.2016 18:34, Goce Mitevski wrote:
>>
>>> Планираат да донираат пари за користењето на простор.
>>>
>>> Кој е за? Кој е против?
>>>
>>
>> Несакам да звучам „злобниот“, но според муабетот што го слушнав преска,
>> дечките се спремни да донираат ~20€ по човек. Ако се тројца, тоа значи дека
>> месечно ќе се добива по 60€.
>>
>> Зима сме, тоа значи дека секој работен ден од 10 до 17 часот ќе има
>> грејалка упалено во едната соба, со што ќе има додатен трошок со што мислам
>> дека хаклабот уште повеќе ќе оди во минус (финансиски). Дали доколку ова е
>> така (ако не е, нека ме поправи некој) сме спремни да го финансираме од
>> хаклаб овој „настан“ ?
>>
>> --
>> Aleksandar (Aleks) Lazarov
>> - Dipl.-Ing in the field of Electronics, Radio Engineering and Signal
>> Processing
>> - Member of the Free Software Macedonia Organization
>> - Ham Radio operator (Z32AL)
>> - GNU/Linux user.
>>
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>>
>
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>
>


-- 
Се читаме (Se chitame).
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20160204/31e64d11/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list