[2s.mk-friends] КИКА 3.0 и разно

Andrej T. andrejtrajchevski at gmail.com
Tue Nov 21 13:19:52 UTC 2017


Нека ни е со среќа!

Само една работа сакам да дополнам. Њук, ни во новиот хаклаб не си
добредојден. :-D

Лорд, фала што ја потегна и истера работава до крај. Имаш +1 inspiration од
мене.

Андреј

2017-11-21 13:56 GMT+01:00 Lord of Life <lord.of.your.lives at gmail.com>:

> Хаклабот се сели.
>
> Хаклаб 3.0 се наоѓа на Ул. Наум Наумовски Борче 38, 5ти спрат, стан
> 12, сива фасада помеѓу хотел Дувет и зградата Граве со поглед на
> Партизанска.
> Договорот е со траење од 1 година, кирија од 200 евра, плаќање на
> секои 3 месеци однапред, депозит од една месечна кирија, плус
> стандардни очекувани работи и почнува од Декември 2017.
> Имаме клуч и процесот на преместување веќе го почнавме, со тоа што ќе
> биде договорен еден камион за мебелот и ќе треба уште малку пати да се
> оди со кола.
> Претходниот сопственик беше фин и ни кажа дека немаме обврска да
> кречиме или ја плаќаме сметката за вода кога пукнала цевка. Сите стари
> долгови се подмирени, фала Дамјан.
>
> Очекувајте дека:
> 1) Клучевите од стариот хаклаб, освен ако не се менува бравата (или е
> наша), треба да се вратат.
> 2) Ситуацијата постои еден или лошо поделен point of failure за
> постоење и функционирање на КИКА ќе се смени со организација и
> документација.
> 3) Викито ќе биде ревидирано и користено за претходната точка, отом потом.
> 4) Ќе добивате периодични извештаи за генерално финансии (како што
> правел Glisha) ((потсетник дека траен налог е кул работа)).
> 5) Во стандарниот распоред на настаните ништо нема да се смени или
> додаде сега за сега.
> 6) Ќе аплицираме на вториот повик за ИПА грантови (линк на пад) и
> други слични вакви кои ќе налетаат со благ песимизам. Mожеби GNOME ќе
> ни дава 100 евра месечно, можеби убаво е само да се сонува.
> 7) Дефинитивно секоја фикс идеја ќе биде разгледана... од таму... ќе
> правиме пиво во хаклаб, ќе растеме што ни текне (легално, побогу), ќе
> има радиоаматерски клуб, ќе дрводеламе... (со надеж и благ оптимизам).
> 8) За секој невратен алат или книга, ќе најдеме замена, ќе купиме, ќе
> донираме, повеќе од што треба.
>
> Фала ви општо, а и за преселувањето, Алекс, Андреј, Висар, Владан,
> Дамјан (пак за инает), Гоце, Гулич, Ковач, Новица, Њук (ти таму Никола
> Демерџиев), Солза, Стама, Тино, Фау и сите што ги испуштам бидејќи ќе
> ми се потроши мастилото.
>
> Бидејќи мејловите завршуваат во спам ако имаат линкови, падот каде што
> се документира селењето ќе го најдете на ирц логови.
>
> Со факинг почит,
> Христијан aka Lord_of_Life
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>-- 
Андреј Трајчевски / 078/426-717 / andrejtrajchevski at gmail.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20171121/4ce58de7/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list