[Ossm-members] Јади Бурек

Viktor Stojanovski stojanovski.viktor at gmail.com
Fri Mar 9 23:32:40 UTC 2007


Моментално гледам Скај Нет и Јанко Јади бурек па се отвори тема за тендер
што е објавен за компјутеризација на училиштата. Во програма се јави некој
од владата мислам од министерството за образование дека беше и објасна некои
работи околу тендерот за тоа какви компјутери ќе се набават и тн.  Една
работа што ме изненади беше тоа што Јанко му постави прашање во врска со
софтверот што ќе се користи на тие компјутери и типот му вика па ќе одиме на
Линукс варијанта :) Опаа си викам почнал некој да размислува во државава. И
сеа по некое време му стига на Јанко пошта во која се вели дека Линукс е
лошо решение и дека не е воопшто бесплатен и дека скапо ќе не чини (како
држава). Во истата порака стоеше дека наводно се одбрала Сусе дистрибуција
која не е ни малку ефтина, па Јанко јавно повика да се седни и да се
разговара околу тоа каков тип на софтвер треба да се одбери. Како заедница
мислам дека треба да дејствуваме ... дали со писмо дали со нешто друго не е
битно, битно е да се дејствува.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20070310/957a650e/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list